I et prosjekt med Nordic International Support (NIS) Foundation, var vi et team på tre studenter som laget et konsept for en interaktiv installasjon om bærekraft. Konseptet ble brukt til i to utstillinger for barn og unge. Prosjektet ble utført i forbindelse med et studieemne om Transition design.
Oppdragsgiver
NIS Foundation
Plattform
Fysisk installasjon
Team
Tre designere
Tilnærming
Konseptutvikling, UX-design
Periode
Vår 2022
Tranformativ design (eller Transition Design) er et designfelt som fokuserer på å adressere komplekse sosiale utfordringer og fasilitere for bærekraftig utvikling i design
Som et team bestående av tre studenter fikk vi i oppgave fra NIS Foundation å utvikle et konsept for en interaktiv installasjon om bærekraft, tilpasset ungdomsskoleelever. Vi innledet prosjektet med flere interne workshops i teamet for å definere fokusområdet vårt. Valg av tema for installasjonen falt på bærekraftig klesforbruk, et tema vi tenkte ville resonnere godt med målgruppen. Ved hjelp av Backcasting og Future Wheels som metoder, utforsket vi prosjektets transformative muligheter.
Fortsatt i startsfasen av prosjektet, gjennomførte vi en spørreundersøkelse i to åttende-klasser for å få innsikt i ungdommers kunnskap og interesser knyttet til temaet. Valget falt på spørreundersøkelse på grunn av tidsaspektet ved prosjektet. Med 51 svar som utgansgpunkt, skulle funnene vise at ungdommene hadde lav kompetanse om bærekraft, men en høy interesse for klær. Gjennom fire designiterasjoner utviklet vi et konsept med utgangspunkt i funnene: En installasjon som tar ungdommene med på en reise gjennom livet til en vanlig t-skjorte - et plagg de umiddelbart kan relatere seg til. T-skjortens liv ble visualisert i en tunnel hvor de oppdaget ulike faser i livet til t-skjorten, fra produksjon til resirkulering eller gjenbruk.
Hver fase i tunnelen ble presentert med skjermer som viste informative fakta og fysiske elementer designet for å stimulere sansene. For å holde installasjonen interaktiv, ble en quiz inkorporert i reisen. Ved å scanne en QR-kode i starten av tunellen, ville ungdommene få spørsmål knyttet til de ulike livsfasene til t-skjorten i tunellen. Med umiddelbar tilbakemelding og ekstra forklaringer på spørsmålene, ville vi styrke læringen for barna.
I løpet av de fire iterasjonene produserte vi både digitale og fysiske skisser samt 3D-modeller av tunnelen. Til slutt ble ferdige visuelle design til skjermene, forslag til fysiske attributter, en fungerende webside for quizen, samt en digital og fysisk modell av installasjonen levert til NIS Foundation.
Konseptet ble godt tatt imot og ble en del av to suksessfulle utstillinger organisert av NIS i henholdsvis Arendal og Hamar, hvor nesten 1200 elever fra 19 ulike skoler deltok. Responsen var overveldende positiv, spesielt når det gjaldt kombinasjonen av den interaktive quizen og de fysiske elementene.
andreabjolverud@gmail.com
+47 482 48 280
Porteføljen er laget med React for å lære mer om HTML, CSS og skalering av nettsider.