Vaktsytemet Tempo

Et brukersentrert end-to-end-prosjekt for sentral IT-hjelp på Universitet i Oslo. De ønsket et nytt vaktplanleggingssystem for avdelingen, og som et team på tre deltidsansatte tok vi fatt på oppgaven. Arbeidet har bestått i å designe og utvikle en webside som både tilbyr funksjonalitet for å lage og se vaktplanen til de ansatte, og funksjonalitet som kan gjør de administrative oppgavene til vaktlederne av avdelingen enklere. Systemet har navn Tempo.

Oppdragsgiver

Universitet i Oslo

Plattform

Mobil og desktop

Team

Én teamleder, én designer, to utviklere.

Tilnærming

UX-, UI- og interaksjonsdesign

Periode

Sommer 2023 - i dag

Alt text

Designprosess

Vi innledet arbeidet med å samle innsikt. Jeg holdt en spørreundersøkelse og flere intervjuer for å kartlegge utfordringer, smertepunkter og positive aspekter ved eksisterende vaktsystem, samt ønsker og forbedringer for det nye systemet. Både ansatte og vaktledere i IT-hjelp ble inkludert i innsiktsarbeidet for sikre at vi fikk med nødvendig funksjonalitet for begge parter. Funnene ved innsiktsarbeidet formulerte jeg i brukerhistorier, og vi brukte disse videre i en workshop i teamet. Målet og resultatet ved å bruke brukerhistoriene, var at det skulle være enklere å kunne lage skisser og danne en felles mental modell av hva det nye systemet må inneholde, og for å lage kravspesifikasjonen for MVP.

Teamlederen for prosjektet var kun med som tilrettelegger og rådgiver, så vi var et ferskt team med bachelorstudenter som bega oss videre ut i utviklingen. Vi satte ingen streng tidsfrist for prosjektet slik at vi kunne lære mest mulig underveis. Brukerhistoriene, skissene fra workshop og kravspesfifikasjonen sammen brukte jeg videre til utforming av høyoppløselige prototyper i Figma. Samtidig ble websiden med tilhørende database og tilgangsstyring satt opp av utviklerne. Fortløpende ble design og interaktive prototyper for både mobil og desktop evaluert og testet av ansatte og vaktledere, og deretter overlevert til utviklerne for implementasjon. Under er et utdrag av prototypene som er laget for systemet, og disse eksemplene viser hovedfunksjonaliteten til Tempo.

Alt text

Utfordringer og lærdom

Den største utfordringen vi har møtt i utviklingen er begrenset tid til å drive prosjektet. Vi har måtte gjøre vanskelige beslutninger for hva MVP skal inneholde, da det er vært flere meninger om hva løsningen må inneholde for å fungere tilstrekkelig. Med gode diskusjoner i teamet og innspill fra øverste leder for IT-hjelp nådde en felles enighet. Funksjonalitet utover MVP blir videre utviklet i prioritert rekkefølge.

En annen utfordring vi har møtt underveis er mangel på erfaring med webside-utvikling. Vi var tre bachelorstudenter da vi startet prosjektet, og ingen av oss hadde mye erfaring med slik utvikling. Vi hadde ekstra forståelse hos teamleder og øverste leder for IT-hjelp at det ville ta tid før systemet kunne tas i bruk, og vi fikk oss ekstra rom til å lære og gjøre prosessen skikkelig når vi først var i gang. Noe jeg har savnet under prosessen er å ha et nettverk av designere med tid til å sparre om løsningen, for å raskere se andre alternativer til måter å løse behov på.


Kontaktinformasjon

andreabjolverud@gmail.com

+47 482 48 280

Porteføljen som læringsprosjekt

Porteføljen er laget med React for å lære mer om HTML, CSS og skalering av nettsider.